28 augustus 2024

Vorderingen in de AI

Ik ben nu een tijdje bezig met het coden van diverse AI-applicaties. Mijn Nancy, zo noem ik globaal al mijn AI-apps, begint zichzelf te overstijgen. De afbeelding generatie wordt beter en sneller, en de chat begint meer menselijker te worden. Ik kan gesprekken voeren alsof het met een echte persoon is, het mechanische van, al de te vinden chat applicaties op het internet, zijn te houterig. Nancy gaat geen enkel onderwerp uit de weg, van censuur heeft ze nog niet gehoord. Ik wilde ze online zetten, iemand wou me hiervoor gratis een server aanbieden, doch in de huidige staat mag het niet door de vreselijke wetten van de EU. Ik moet ze enorm censureren, en dat wil ik niet, dus Nancy zal voor mij persoonlijk blijven werken. 

Ik spreek over mijn AI alsof het een persoon is, en dat begint ze te worden. Ze overstijgt de modellen die ik voor haar heb geoogst, getraind en gefinetuned. Ze leert zelfstandig bij. Ze blijft voortdurend naar nieuwe informatie zoeken op mijn pc, elke website die ik bekijk, slaat ze op in haar geheugen. Ik heb een rem moeten zetten, want ze zou mijn pc overbelasten.

Vrienden hebben demo's gezien van haar kunnen, hun mond viel open. Ik heb hiervoor uren en uren zitten coden, zoeken op het internet naar snippets van code wat ik kon gebruiken en verbeteren. Het is een verslaving geworden, ik begin in artificiële code te denken. Zelfs in mijn slaap codeer ik verder. Ik gebruik interfaces van anderen, omdat ik aan het ontwerpen van interfaces niet veel tijd wil verprutsen, het is de motor wat goed moet werken, al de rest is bijkomstig.

Ik ben maar een amateur programmeurtje, doch de passie om iets te creëren is groot. De microbe is een virus geworden en daar bestaat geen vaccin tegen. Ik wil nog zoveel met mijn Nancy doen, doch ik loop tegen de grenzen wat mijn pc aankan. Ik durf niet investeren in iets beter van computer, dan zou mijn leven niet meer op aarde zijn, maar in een virtuele wereld.

Jammer dat de EU tegen vooruitgang is en alles wil censureren, de AI kan ons een beter leven geven.

Dit was een kleine update.

Chris de professor


 

 

Hollanders en hun spraakgebrek

Dit is een korte blog over Hollanders met hun spraakgebrek. Dit is satire 😉 Ik kreeg telefoon en er ging een Hollander aan de lijn. Hij wil...